Πολλοί ψαράδες θέλουν τη μεγάλη τσιπούρα αλλά για να την πιάσεις πρέπει να ξέρεις τα καλύτερα δολώματα.
Οι «πολυπόθητες» τσιπούρες τρέφονται με πολλούς μικροοργανισμούς της θάλασσας. Μπορείς να τις πιασεις με μονοδόλι ή με μάνα, αλλά έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις και άλλους ζωντανούς οργανισμούς που ζουν στη θάλασσα.
Γυαλιστερές. Η τσιπούρα έχει αδυναμία στα όστρακα και γι αυτό το λόγο δεν είναι λίγοι οι ψαράδες που χρησιμοποιούν και τα μύδια ως δόλωμα για την τσιπούρα. Τη γυαλιστερή μπορείς να τη δολώσεις όπως τα μύδια, δηλαδή ανοίγοντας το όστρακο και περνώντας το αγκίστρι στο εσωτερικό του. Το όστρακο αφαιρείται.
Καβούρια. Μικρά καβούρια είναι «ικανά» δολώματα για να πιάσεις μεγάλες τσιπούρες. Τα βρίσκεις κάτω από τα βράχια και είναι κατάλληλα για δυνατές βολές, δηλαδή για ψάρια που είναι μακριά από την ακτή. Μπορείς να τα δολώσεις από το πίσω μέρος του σώματός τους αφαιρώντας τα δύο πίσω πόδια τους. Σε αυτές τις τρύπες (από τα πίσω πόδια) περνάς το αγκίστρι.
Καραβίδες. Νωπές καραβίδες που μπορείς να βρεις στο ψαράδικο της γειτονιάς σου είναι ένα καλό δόλωμα για τσιπούρα. Για να δολώσεις τις νωπές καραβίδες η βελόνα πρέπει να περάσει από την ουρά και να βγει από το κεφάλι. Μετά, περνάς το αγκίστρι μέχρι να φανεί το αρπάδι. Η καραβίδα, σε αντίθεση με το εσωτερικό των γυαλιστερών δεν είναι μαλακή και δεν μπορεί να φαγωθεί από μικρότερα ψάρια.
delamagen
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.