Μπουμπάρια (Aπό το Δομοκό)

0

Μετά το κατίκι Δομοκού έρχονται και τα Μπουμπάρια

Υλικά
  • 1 κιλό πλιγούρι (μπλουγούρι)
  • Εντόσθια χοιρινού (πνευμόνι, καρδιά και τα λίπη τους -τοπ.: έγκλισσες)
  • 1/2 κιλό χοιρινός κιμάς χοντροκομμένος
  • Το παχύ έντερο του χοιρινού καλοπλυμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 1 κιλό πράσο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση

1. Κόβετε τα εντόσθια ?κατά προτίμηση στο ξύλο μαγειρικής? χτυπώντας με το μαχαίρι ή χοντρά στην κρεατομηχανή.
2. Ανακατεύετε τα υλικά σε μια λεκανίτσα και κατόπιν γεμίζετε το έντερο, όπως περίπου το λουκάνικο, με το χέρι ή με χωνί δένοντας τις άκρες με σχοινάκι.
3. Τοποθετείτε σε ταψάκι, αλείφετε με «λίπα» (χοιρινό λίπος) ή φυτικό βούτυρο και κεντάτε με χοντρή βελόνα τα γεμιστά «μπουμπάρια».
4. Στη συνέχεια τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 1/2 ώρα.

womenonly
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top