Μια γλυκιά πρόταση έχει για εμάς το μαγευτικό Γαλαξίδι
Υλικά
για 8 - 12 άτομα
- 800 γρ. ρύζι γλασσέ καρολίνα
- 1100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 λίτρα νερό
- 250 γρ. ελαιόλαδο
- 180 γρ. αμύγδαλα ανάλατα ξεφλουδισμένα ολόκληρα και χονδροτριμμένα
- ½ κουτ. σούπας κοφτή κανέλλα σκόνη
- ½ κουτ. σούπας κοφτή γαρύφαλλα ολόκληρα
- Αλέστε το ρύζι στο μπλέντερ καλά
- Βάλτε ένα βαθύ σκεύος στην εστία μαζί με το ανάλογο νερό με τη ζάχαρη και το μισό λάδι έως ότου πάρει μία καλή βράση
- Προσθέστε το αλεσμένο ρύζι και τα χονδροτριμμένα αμύγδαλα
- Ανακατέψτε με μία σπάτουλα συνέχεια σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία έως ότου γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός και πηχτός. Προσοχή: ανακατεύετε συνέχεια διότι μπορεί να μας κολλήσει στον πάτο του σκεύους
- Λαδώστε ένα μέτριο ταψί, ρίχνουμε το πηχτό χυλό και στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Ρίχνουμε στη συνέχεια το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην επιφάνεια του και το αλείφουμε με ένα πινέλο
- Πουδράρουμε με κανέλλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού
- Τοποθετούμε για 15-20΄ λεπτά στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί το μίγμα
- Όταν παγώσει με λίγη βοήθεια από ένα ξύλινο σουβλάκι χαράζουμε σχήματα μπακλαβαδωτά (ρόμβου) , τοποθετούμε στο κέντρο τους ένα γαρύφαλλο και ψήνουμε για 2 ώρες σε μέτρια θερμοκρασία (160ο), μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.